A manuka előállítása viszonylag költséges

Hogyan nyerik az értékes manuka mézet és az hogyan kerül Európába?

A déltengeri mirtusz (manuka), amelynek nektárjából a méhek a mézet előállítják, főként és nagy mennyiségben az északi szigeten nő félreeső, hegyes területeken. A méhrajokat el kell juttatni ezekre a nehezen elérhető helyekre - oda és vissza. Ez költséges.

Egy manuka bokor alapvetően mindig ugyanazt a minőséget nyújtja. A méhek munkájuk során azonban az éghajlat és más virágzó növények alapján is tájékozódnak. Ezért természetesen vannak változások a méz összetételében.

Fontos: a metilglioxál először a kaptárban keletkezik és a koncentráció az idő előrehaladtával, sőt még az üvegben is nő egy kicsit. A méz tehát, hasonlóan a jó borhoz, utólag is könnyen beérik.

Manuka és manuka között van különbségMint minden természetes termék esetében, az olyan tényezők, mint a származás, az éghajlat, a termőhely vagy a raktározás fontos szerepet játszanak a méz minősége szempontjából. A környezeti hatások szerint erős ingadozások vannak a metilglioxál-tartalmat és ezzel a méz erejét tekintve.

A betakarított manuka méznek csak egy része tudja felmutatni az antibakteriális hatékonyság szempontjából jelentős 100 mg/kg-os metilglioxál-koncentrációt. Ez is hozzájárul a manukaméz átlagosnál magasabb árához.

A manuka mézek metilglioxál-tartalmát a drezdai egyetemen kifejlesztett eljárással tesztelik és igazolják.

A méz minden egyes adagját az eljárás szerint tudományosan tesztelik és igazolják.

A manuka méz természetes állapotú és tartósítószerektől, adalékanyagoktól mentes.

2010 © Minden jog fenntartva