Manukaméz propolisszal fogyasztvaA propolisz sikeresen alkalmazható emésztési panaszok kezelésére, legyen az vírusos vagy fertőző, bélgyulladás, vastagbélgyulladás akut vagy krónikus. Ilyen esetben 50 csepp propolisz tinktúrát vegyünk be egy kiskanál mézzel, vagy 1 darab kenyérre csepegtetve 3-4 –szer naponta.

A propolisz csakúgy mint a manuka, erős fertőtlenítő hatású, baktérium ellenes anyag, mely a méhkaptárban jön létre. A két termék együttesen fogyasztva, felerősítik egymás kórokozó ellenes hatásait. Ezen túlmenően a propolisz fokozza a manuka idegrendszer vitalizáló képességeit is.

Bőrproblémák

A bőr különböző megbetegedéseinél, mint az ekcéma, gombásodás, psoriasis, égések, fekélyek, sebek, pattanások vagy a herpesz, helyezzünk maunka méz és propolisz keverékét. A bőrt mindíg előte tisztítsuk, mossuk meg.

A propolisz felerősíti a manuka bőrgyógyító, regeneráló hatásait. A sebek gyorsabban kisebb heggel gyógyulnak.

Antibakteriális hatása

Baktericid és bakteriosztatikus hatása miatt gyakran használt az orvoslásban. A propolisz képes megsemmisíteni számos korokozót, beleértve a tuberkulózis baktériumát, vírusokat, véglényeket (Trichomonas), gombákat (trichophytosis), a candida gombákat, az influenza vírust és a hepatitiszt. A manukaméz és a propolisz keveréke alkalmazható mind külsőleg mind belsőleg fertőzések kezelésére.

Megfázás, Influenza, Torok

Légzőszervi megbetegedések esetén a propolisz és a manuka méz kedvenc gyógymód, mivel erős vírusölő hatásuk van együtt. Mivel az influenzát és torokbetegségek nagy részét is vírusok okozzák, kitűnően használhatók.

Használati javaslat: Ha a hűlés kezdetleges jeleinél nagyobb adagban propolisz tínktúrát veszünk be 2-3-szor naponta, 3-4 cseppet manuka mézzel elkeverve, a gyógyulás sokkal gyorsabb és a tünetek sokkal enyhébbek. Előfordulhat, hogy a meghűlés további tipikus jelei elmaradnak.

Fáradtság, Kimerültség

Fizikai, szellemi fáradtságnál, idegkimerültségnél, izomláz alvászavarok, klimax, 2x30 csepp propoliszt csepegtessünk 1 közepes evőkanál manuka mézbe, majd fogyasszuk el. Este fogyasztva, jobb alvást érhetünk el a keverékkel. Reggel fogyasztva pedig több energiát kaphatunk a nap első felében.

2010 © Minden jog fenntartva