Manukaméz méhpempővel fogyasztvaA méhpempő egy rendkívüli szervezet energetizáló tápanyag, mely azon túl, hogy az test összes szervére képes egy időben pozitív hatásokat kifejteni, képes az idegrendszert is vitalizálni, még 70 év feletti korban is. Fontos azonban azt tisztázni, hogy teljesen tiszta méhpempőt fogyasszunk manukával és semmiképpen sem kapszulázott, szárított méhpempőt. A tiszta méhpempőt hűtőben kell tárolni és nincsen tartósítva, továbbá nem megy át hő, fizikai vagy egyéb kezelésen.

A méhpempő nagy mennyiségű fehérjekoncentrátum, ásványi anyag és nyomelem forrás, csaknem az összes aminosav megtalálható benne, nagy dózisú vitaminkomplex, kiemelkedő immunrendszererősítő és bioaktív B-Vitamin forrás.

Idegrendszer vitalizáló hatás

A manuka méz a méhpempővel együtt, az idegrendszert vitalizálja. A méhpempő és a manuka felerősítik egymást, fokozzák az idegsejtek közötti kommunikáció hatékonyságát és intenzitását. Élesebbé teszik az elmét, ami jobb koncentrációt erősebb memóriát és sokkal magasabb stressztűrő képességet jelent.

Antibakteriális hatás

A manuka méz antibakteriális hatása is fokozódik a méhpempő fogyasztásával egyidőben. A manuka mézben lévő methylglyoxal felelős első sorban az antibakteriális hatásért.

Akné, Pattanások

A méhpempő ma már minden 3-4. szépészeti kozmetikumban jelen van, nem véletlenül. A manukának a bőrre kifejtett áldásos hatásai pedig közismertek. A manukát és a méhpempőt mind külsőleg mind belsőleg alkalmazhatjuk bőrünk tisztításához, ránctalanításához, az esetleges bőrbetegségek kezeléséhez. A manukamézből és méhpempőből készített keveréket helyezzük fel a bőrfelületre és hagyjuk állni 20-30 percet.

Izületi gyulladás, Reuma

A méhpempő és a manuka együttesen hatékonynak bizonyul izületi gyulladásos betegeknél.

Egy nemrég végzett kutatás során, a Koppenhágai Egyetemen, az orvosok izületi gyulladásos betegeket kezeltek manuka méz és fahéj keverékével, melyet reggeli előtt adtak a betegeknek, azt találták, hogy egy héten belül a kezelt 200 főből, gyakorlatilag 73 betegnél teljesen megszűnt a fájdalom és egy hónapon belül, a beteg többsége már tudott járni és mozogni, megszüntek a fájdalmaik.

Ízületi gyulladás esetén a beteg tegyen 1 csésze forró vízbe 2 teáskanál Manuka mézet és (lehetőleg) ceyloni fahéjat, majd fogyassza el. Mindezt reggel és este.

A manuka hatását jelentősen fokozhatjuk tiszta méhpempővel, mivel a méhpempő serkenti a mellékvesében a kortizol gyulladásgátló hormon termelődését.

A manuka hatásairól itt olvashat

Energetizáló hatás

A méhpempő már önmagában is energiabombaként hat a szervezetben. A manukaméz cukrokat és flavonoidokat ad hozzá a méhpempő vitalizáló hatásaihoz. Együttesen fogyasztva a két termék rendkivüli eredményeket produkál az idegrendszer és a testi erőnlét terén. Energikusnak érzi magát az ember, már akár az első 1-2 napot követően.

Immunerősítés

Manuka méhpempő eseténMind a manukaméz mind a méhpempőnek kiemelt tulajdonsága az immurendszer megerősítése. A manuka főként baktérium és gombaölő hatásaival támogatja az immurendszert, míg a méhpempő vitamin, ásványi anyag és nyomelem bomba, megtámogatva idegrendszer állapotot feljavító anyagokkal.

Teherbeesés, Meddőség

A méz jótékonyan befolyásolja a női és férfi termékenységet. A manukaméz erős baktérium ölő hatásaival, segíthet elpusztítani azon kórokozókat, gombákat, melyek gátolják az esetleges megtermékenyülést. A méhpempő pedig javítja a spermiumok mozgékonyságát, növeli a tesztoszteronszintet, fokozza a női hormonok termelődését a szervezetben.

Depresszió

A méhpempő idegingerület átvivő anyagokat tartalmaz, mint amilyen az acetilkolin. Ezen túlmenően tele van olyan hasznos tápanyagokkal, melyek a legtöbb depressziósnál alacsony szintet mutatnak a szervezetben. A manukaméz energetizálja, vitalizálja a testet, növeli az energiaszintet. A méhpempő és a manuka együttes alkalmazásával depresszió ellen már rövid távon is jó ereményeket érhetünk el.

Bőrápoló, Bőrgyógyító hatás

A méhpempő ma már jelen van számos bőrvédő, bőrápoló készítményben, a manuka méznek pedig eddig a legnagyobb elismerét a bőr és a külső sebek gyógyulása során szerezte. Készíthetünk akár manuka méz és méhpempő keveréket, melyet felkenhetünk a bőrünkre, de elfogyasztva is hatásosak ilyen célokra.

A manuka fertőtleníti a bőrt, megöli a baktériumokat, amelyek esetleges gyulladásokat okoznak, míg a méhpempő tápanyagokkal ad a bőrnek új erőt, új lendületet, feszességet.

Koleszterin problémák

A méhpempő koleszterin szabályozó hatása elismerést nyert a fogyasztók körében. A manuka méz hosszútávon megnöveli a vérben az antioxidáns anyagok szintjét, ezzel járul hozzá a koleszterin megfelelő szintjéhez és az elmeszesedés kockázatának csökkenéséhez.
2010 © Minden jog fenntartva