Manuka méz gyerekeknekBármilyen típusú mézről legyen szó, a gyerekeknek 12 hónapos kor alatt nem szabad adni, mivel az ő immunrendszerük még nem eléggé fejlett és a mézben található spórák botulizmust okozhatnak.

Egyéves kor után a babák bélrendszerében már jelen vannak olyan mikroorganizmusok, melyek gátolják a baktériumok elszaporodását. Ha az Ön gyermeke idősebb 12 hónaposnál, ez a veszély már nem áll fenn.

Azonban még egyéves kor után is csak óvatosan lehet mézet adni a gyerekeknek. Ennek oka, hogy a benne található természetes cukrok nagy mennyisége miatt könnyen elromolhatnak a tejfogak.

Manuka méz gyermekeknekSok szülő dönt, hogy a Manuka mézet beleilleszti gyermeke étrendjébe, hogy segítsen megőrizni a gyermek egészségét és legyőzze a köhögést és a megfázást, mely sokszor eléri a kisgyermekeket.

A manuka mézek közül, gyermekeknek az AKTÍV 12-es mézet ajánljuk, mely a legjobban tudjak biztosítani a gyermek jó közérzetét. Legegyszerűbben a reggeli gabonapehelyhez adagolva lehet adni a gyermeknek.

A Manuka Mézben több vitamin, ásványi anyag, aminosav és antioxidáns található, mint bármely másfajta mézben. Ideális többek közt a torokfájás, a torokgyulladás, a gyomorfájdalom, a megfázás és az influenza kezelésére is.

A manuka hatásai különböző betegségek esetén (itt olvashat).

A fejlődésben lévő szervezet számára a manuka egy nagyszerű választás. A manuka édes íze miatt a gyerekek szerezettel fogyasztják el. A manukaméz megnöveli a gyermek ellenálló képességét. Manapság a gyermekek táplálkozása sok esetben nagyon hiányos, a sok chips és kóla fogyasztása számos mellékhatással jár, nem beszélve az energia italokról. A manuka rendkivül tápláló, több mint 100 biológiailag aktív összetevője pótolja a gyermek szervezetéből esetleg hiányzó tápanyagokat.A manuka hasznos lehet olyan szempontból is, hogy a rosszízű – de ugyanakkor nagyon tápláló – méhpempőt belekeverve beadható a gyermeknek. A méhpempőben fehérje is van továbbá idegingerületet fokozó anyagok, mint az acetilkolin. A manukába kevert méhpempőt elfogyasztó gyermek, idegrendszere erősödik, fokozódik a koncentrációs készsége, magasabb lesz a stressztűrő képessége, javul a memóriája.

A gyermekeknek adhatunk manukát propolisszal párhuzamosan. Ebben az esetben is összekeverhető a két anyag, amennyiben a gyermek nem akarja a propoliszt önmagában elfogyasztani. A propolisz a manuka baktérium ellenes hatását fokozza, erősíti az immunrendszert, javítja a légszőszervek állapotát.

A manuka sokkal hatékonyabb a gyermek esetében, megfázásos időszakokban. Gyorsabb a gyógyulás, jobban regenerálja az esetleg begyulladt torkot.
A manuka javítja a gyermekek alvását is. A jobban kialudt gyermek másnap jobb kedvel megy az iskolába és jobb teljesítményt fog elérni.

Melyik UMF ajánlott a gyermeknek?

A manuka mézet az Új-Zélandon őshonos manuka teafa virágjairól nektárt gyűjtő méhek állítják elő. Ez a nektár páratlan gyógyhatásokkal rendelkezik. A virágnektár különleges összetétele az, ami a manuka mézet jóval hatékonyabbá teszi más mézeknél.

Finom manuka gyerekeknek A manuka méz erőssége 10-18 között ideális gyermekeknek, az ennél magasabb fokozat csak súlyosabb esetekben ajánlott.

12 éves kor alatti gyermekek számára az AKTÍV 12-es manuka méz elegendő az egészséges állapot biztosítása, a megfelelően gyors gyógyulás érdekében. 12-20 év között, már érdemesebb az AKTÍV 16-ost esetleg súlyosabb esetben az AKTÍV 20-as manukát adni.

 

2010 © Minden jog fenntartva
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók