Manuka méz felnőtteknek

A manuka méz forrása a Leptospermum fajok közé tartozó manuka bokor, mely Ausztráliában és Új-Zélandon őshonos.

A Manuka mézet a mézimádók már régóta kedvelik, a laboratóriumi kutatások pedig kimutatták az aktív Manuka méz egyedülálló és figyelemreméltó antibakteriális hatását, mely klinikai tesztek által igazoltan segít a sebek kezelésében, óvja a bőr állapotát, erősíti az immunrendszert és fokozza a vitalitást, valamint hatékony gyomorproblémák esetén is.Dolgozó aktív felnőttek számára a manuka nagy segítség, a nagyobb vitalitás, több energia és az állóképesség elérésében.
A rendszeresen vagy évente 2-3 alkalommal kúraszerűen fogyasztott manuka méz, feltöltheti a szervzetet energiával, vitaminnal és ásványi anyagokkal.

A manuka erős fertőtlenítő hatású. Amikor a szervezetünk az idegrendszerünk, immunrendszerünk gyenge, általában magas a testünkben a baktériumok gombák mennyisége. A manuka fertőtleníti a bélrendszert, amely a baktériumok fő telephelye. A baktériumok elpusztításán keresztül, újra lehetőség nyílik a szervezetnek a hatékonyabb működésre, jobb anyagcserére.

A manuka hatásai különböző betegségek esetén

A tanulmányok szerint a manuka méz erőteljes gombaölő hatással rendelkezik. Természetes, nyers formában használva a manuka méz nagyszerű szer a különböző gombás fertőzések kezeléséhez, mint a lábgomba, az övsömör és az ágyéktáji viszketés.

A manuka hozzájárul a gyomor és bélproblémákból való kigyógyuláshoz. A Linus Pauling intézetben végzett kutatások igazolták, hogy a manuka méz gátolja a Helicobacter Pylori fertőzések során a baktériumok szaporodását. A méz jót tesz a gyomornak, nyugtatja a gyomrot és javítja az emésztést, támogatja a bélflórát.

Biztató kutatásokat végeztek a manuka daganatos betegségek során betöltött pozitív hatásairól. Manuka honeyA flavonoidok jelen vannak a manukában, melyek köztudottan antioxidáns hatásúak. Az antioxidánsok egészségvédő tulajdonsággal rendelkeznek, felveszik a harcot a szabadgyökökkel szemben, melyek a legtöbb betegség forrásai.

A manuka jó hatással van a bőrre is. Ha bőrünket szeretnénk tisztítani, fiatalítani, kenhetjük közvetlenül a bőrre is, de az elfogyasztása által is hatással lehetünk rá.

A manuka mézzel kezelhetünk sportsérüléseket, izületi gyulladásokat, hát és izom fájdalmakat is. A manuka csökkenti a fájdalomérzetet, gyorsítja a regenerálódást.

A manuka stimulálja az immunrendszert, így hozzájárul mindenfajta immungyengeséggel kapcsolatos betegségből való kigyógyuláshoz.

Pozitív tapsztalatok vannak a manuka méznek a reggeli fáradtságok elkerülésére gyakorolat hatásairól. A reggel éhgyomorra elfogyasztott manukaméz, lendületet és energiát biztosít. Áldott állapot alatt gyakran jelentkeznek reggeli rosszullétek, melynek megszüntetésében ugyancsak segít a manukaméz.

A manuka méz a hajhullás ellen is hatásosnak bizonyult. A manuka gomba ellenes hatású, így a hajhagymáknál lévő hajgombák elpusztításával segíti a hajvesztés megszüntetését. Ezt a műveletet a manuka megtámogatja hatékony sejtregeneráló hatásaival, így a haj gyorsabban újranő. Erre a célra érdemes manuka méz és oliva olaj keverékét helyezni a hajunkra hajmosás előtt 15 perccel.

2010 © Minden jog fenntartva