Manuka méz aknék, pattanások, miteszerek kezelésére

A manuka méz kisebb mennyiségben az általános jó közérzet elősegítésén túl, nagyobb mennyiségben erősebb antibakteriális hatást mutat, így alkalmas a bőrbetegségek kezelésére, mint például az akne vagy a külső sérülések.

Az akné vagy pattanások, baktériumok által jönnek létre az eltömődött pórusokban. A manuka méz nemcsak képes elpusztítani ezeket a baktériumokat, de a bőrön keresztül képes behatolni a bőr rétegeibe is, kezelve a fertőzések gyökereit. A manuka így segít megtisztítani a pórusokat, csökkenti a gyulladásokat és a viszketést.

A manuka mézben Arcápolás manuka mézzellévő peroxid-ok csak egyek azon összetevők közzül, amelyek felveszik a harcot az akné ellen. Speciális savasságával kiszárítja a mitesszereket és pattanásokat, többszöri manuka kezelés után, teljesen dehidratálva a fertőzött pórusokat. Ezzel jelentősen csökken az újbóli kiújulás lehetősége.

Aknék, pattanások, mitesszerek kezelése során érdemes a manuka mézet külsőleg és belsőleg is fogyasztani. A manuka mézet helyezzük közvetlenül a bőrfelületre, és hagyjuk ott 20-30 percig.

A manuka mézet be lehet keverni más bőrfelület kezelő termékekbe, kozmetikumokba is.

A manuka faktorMiközben az összes mézfajta antibakteriális tulajdonságai évszázadok óta ismertek, laborvizsgálatok azt mutatták, hogy a manuka méz különösen figyelemre méltó antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csak a leprospermum nemzetségébe tartozó növényekben találhatók meg.

A manuka mézet a mézelő méhek a manuka fa virágjából (Leptospermum scoparium) gyűjtik, amely egy ritka, új-zélandi növény, dombos és part menti vidékeken, valamint erdőszéleken található meg.

A manuka méz az egyedi ízéről, egészségtámogató tulajdonságairól ismert. Jótékony hatásai a bőrre az összes eddig megvizsgált mézfajta közül kiemelkedőek. Nemcsak pattanások és aknék kezelésében segít, de általánosan javítja a bőrfelület állapotát, így számos bőrprobléma esetén érdemes kipróbálni. Jótékonynak bizonyult több kísérletben, például ekcéma esetén is.

Sebfertőzések, sérülések

Manukaméz fogyasztásA manukaméz sebborogatásként történő alkalmazása által nedves sebkörnyezet keletkezik. Ez alkalmas arra, hogy magát folyamatosan fertőtlenítse, a sebet kívülről lezárja, és fontos tápanyagokkal elősegítse a gyorsabb gyógyulást.

Ezek a tulajdonsások különösen fontosak az olyan égési sebek esetében, amelyeknél a másodlagos fertőzések gyakori és nem kívánatos komplikációt jelentenek. A másodlagos fertőzések a korokozók részére rendelkezésre álló nagy támadási felület miatt gyorsan kialakulhatnak. A manuka méz hatására a sebek gyorsabban gyógyulnak, és kevesebb heg keletkezik.

A manuka hatásairól (itt olvashat)

2010 © Minden jog fenntartva