15+1 tény a manuka méz kapcsán



  1. A kiváló minőségű, természetes manuka mézet az új-zélandi manuka fa (ami inkább hasonlít egy bokorhoz) nektárjából állítják elő.


  2. A manuka bokor vadon nő Új-Zélandon: érintetlen, regenerálódásra képes talajon


  3. Új-Zéland őslakosai, a maorik már évszázadokkal korábban felfigyeltek a manuka méz pozitív hatásaira, legfőképpen sebgyógyításra használták.


  4. A manuka mézek ideális erőssége (Aktív elnevezés a terméken) 10 és 16 közötti (Ekkor már erős antibakteriális hatásait is képes kifejteni)


  5. Valódi manuka mézet Új-Zélandon állítanak elő. Érdekesség, hogy a „szomszédos” Ausztráliában sem foglalkoznak  a manuka méz előállításával.


  6. Évről-évre eltérő a manuka mézek minősége. Ritka, hogy hasonló lenne az manuka mézek ereje az egymást követő években. Nagyban függ az időjárástól is.


  7. Az aktív manuka mézet világszerte használják napi szinten az egészség megőrzésére, megelőző „gyógymódként”.


  8. Koleszterintől és zsírtól mentes.


  9. Sebek kezelésére és tisztítására alkalmas.


  10. Felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.


  11. Antibakteriális, antivirális, gyulladáscsökkentő és gombaölő hatású.


  12. Antibakteriális hatása 4-szer nagyobb a  hagyományosan használt és alkalmazott fertőtlenítőknél.


  13. Belsőleg segít emésztőrendszeri panaszok, gyomorproblémák (pl.: gyomorfekély, gyomorhurut) esetén


  14. Több vitamint, antioxidánst és aminosavat tartalmaz, mint más mézek.


15+1. Kevesen tudják, de a manuka méz bőrápoló hatásokkal is rendelkezik („fejleszti” a bőr tónusát, textúráját)

2010 © Minden jog fenntartva